Vanuit de Stichting organiseren we in 2024 een doppenproject. Bij deelname aan dit doppenproject is het ook mogelijk om deel te nemen aan de 3e of 4e periode naar Ameland. 

Benodigd materiaal:
Materiaal: teeltraam, koninginnenrooster, nicot systeem. Boeken als naslagwerk: het is handig om de boeken de Doppenmethothe Charpentier te lezen. Deze krijgt u na aanmelding digitaal toegestuurd. 

Aanmelden:
Aanmelden kan via secretaris@buckfastbevruchtingsstation.nl. Graag aanmelden voor 15 mei a.s. De cursussen worden gegeven bij Evert van Ginkel in Willemsoord. Heeft u zich al opgegeven dan krijgt u automatisch bericht. 

Periodes: 
3e periode naar Ameland
3 juni theoriecursus – 10 juni, praktijk (overlarven) 

4e periode naar Ameland
17 juni theoriecursus – 24 juni praktijk (overlarven) 

Kosten: De kosten voor de cursus bedraagt €50,00 . De kosten voor het inzenden van bevruchtingsvolkjes (miniplus of apidea) zijn per volkje voor donateurs van de Stichting 20 euro. Waarvan één kastje/koningin gratis. 

Aangeblazen doppen en larfjes: 
Overlarven kan op maandagmiddag of dinsdagmiddag (10-11 juni of 24-25 juni). De eerste 10 larfjes gratis voor donateurs boven de 10 larfjes, €1,00 per stuk. Als u belangstelling heeft voor aangeblazen doppen, dan kunnen wij dit vanuit de genpool voor u verzorgen. De kosten zijn 2,50 euro per aangeblazen dop. Als u dit wenst, stuurt u naar secretaris@buckfastbevruchtingsstation.nl een mail met daarin aangegeven hoeveel aangeblazen doppen u wenst en wat uw voorkeursdatum is. 

Datums bevruchtingsstation Ameland: 
Het schema kunt u hier vinden.

Voor meer informatie of vragen kunt u het contactformulier gebruiken.

Categories:

Tags:

Comments are closed